Se Kurv
Menu_klikud.png
Du er logget ind som en anden bruger. Returner til egen bruger.

Velkommen til Bentax Eshop

Tekst 1:

Guatemala Pacamara Espresso 1000 g

Kategori:
Drikkevarer > Kaffe, Drikkevarer > Kaffe > Hele Bønner, Drikkevarer > Kaffe > Special Kaffe
BENTAX.DK - E-SHOP - Kaffe - Espresso - Guatemala Pacamara Espresso 1000 g
  1. Varenr:
    42047
  2. Enhedsnavn:
    Stk
  1. Pris:

    162,00 DKK

Varebeskrivelse - Tangora:

Guatemala La Serrania Pacamara Espresso har med sine noter af mandarin, mørk sukker og mandel, en fin balance mellem det søde og det syrlige. Denne Single Estate Espresso er lavet af sorten Pacamara, hvis bønner er større end mange af de andre sorter, som dyrkes på farmen Finca La Serrania i Guatemala af Pedro Fernandes og hans datter Maria José.


Hvorfor er Pacamara så speciel?

Mange kaffenørder sætter denne variant på en piedestal og kalder det for en helt unik hybrid. Den blev skabt ud fra en krydsning af Pacas og Maragogipe.


Pacas er en naturlig hybrid fra Burbon og selve kaffetræet er mindre i højden og har tættere stængler, det gør den meget modstandsdygtig over for hård vind og sol, samt giver den en god fordel til at samle vand på grund af sin tæthed. Den er i klassen ”highly resistant to diseases” og har alligevel et højt produktionsudbytte, med en god kvalitet.


Maragogipe er et udspring fra sorten Typica, Maragogipe træet vokser sig meget højt og producere nogle af verdenens største kaffebønner, denne sort har ikke et særlig stort produktionsudbytte, men har til gengæld ofte en helt fantastisk kvalitet.


Ideen bag Pacamara var at få det lille tætte modstandsdygtige træ fra Pacas og den store kvalitetsbønne fra Maragogipe. Det lykkedes for Salvadoran Institute of Coffee Research (ISIC) i 1958. Pacamaras navn kommer fra de første fire bogstaver fra hver sort så derfor PACA-MARA.


Det tog godt 30 års forskning før man havde skabt denne hybrid som først blev sat til salg for kaffe producenter i 1980’erne.


Ristningen af Pacamara

For en Ristemester er opgaven ofte en udfordring, da denne bønne er blød og svinger meget i størrelsen. Vi har lavet en profil, som arbejder hurtigt i starten indtil bønnen, har suget tilstrækkelig varme til sig. Og lige der, hvor bønnen begynder at afgive varme skruer vi ned og lader den udvikle sig stille og roligt, indtil den når en temperatur på 214 grader.

BT Ristningsgrad:
Hent detaljer og informationer herunder:
Youtube produkter:
0
Youtube produkter sammensat:
Youtube betinget:
BT Billede Detalje:
bentax_logo_250

Svenstrup Bane AllE 3 | DK 9230 Svenstrup J | TLF. 9810 3210 

Banner_gul_99x32
flogo-RGB-HEX-Blk-58
In-Black-34px-R