Se Kurv
Menu_klikud.png
Du er logget ind som en anden bruger. Returner til egen bruger.

Velkommen til Bentax Eshop

Tekst 1:

Guatemala La Serrania Caturra 250 g

Kategori:
BENTAX.DK - E-SHOP - Kaffe - Hele Bønner - Guatemala La Serrania Caturra 250 g
  1. Varenr:
    42036
  2. Enhedsnavn:
    Stk
  1. Pris:

    42,50 DKK

Varebeskrivelse - Tangora:

Stor sødme og let syrlighed giver en dejlig rund og balanceret kop kaffe med smagsnoter af brun sukker og mandel. Denne Single Estate kaffe er lavet af Caturra kaffebær, som Pedro Fernandez og hans datter Maria José har dyrket på deres farm Finca La Ser­rania i Guatemala. Bønnerne dyrkes i 1.300 – 1.400 meters højde, og er derfor klassificeret som ”Strictly hard bean” (SHB).


SHB bønner har en større massefylde end ”blødere” bønner. Dette skyldes, at den højere grohøjde giver lavere temperaturer og derved modnes bærende langsommere. Man forbinder ofte SHB bønner med højere kvalitet. Dette er naturligvis en sandhed med modifikationer, da sort, dyrkningsforhold og bønnernes efterfølgende behandling også har stor indflydelse på resultatet. Men den langsommere modning af SHB-bønner resulterer i længere tid til at udvikle sukker-og smag og i særdeleshed syrlighed i bønnerne.


I risteprocessen tager SHB bønner ikke lige så hurtigt imod varme fra risteren. Den større massefylde gør den lettere at riste ensartet og det kan smages i resultatet. Kaffen kan ristes lysere og mere frugtige og søde noter kan fremhæves. SHB klassifi­ceringen er derfor et vigtigt stempel, der oftest forbindes med god kvalitet.


Sorten Caturra er en hybrid fra Arabica sorten Bourbon. Dens grene sider tætter og giver derfor et højere høstudbytte end Bourbon. Caturra er også mere resistent over for plantesygedomme. Smagen fra Caturra er sødme, som minder om rørsukker, der sammen med den lave syre, giver karakter og balance til kaffen.


Til filterbryg (pour over eller kaffemaskine) anbefaler vi 6 gr. pr. dl. vand. Oplever du, at kaffen bliver bitter, skal du prøve at male kaffen en lille smule grovere. Bliver kaffen der imod tynd og sur, skal den male lidt finere.


Farm: Finca La Serrania

Farmer: Fernandez-Bühlmann

Højde: 1.300 – 1.400 moh

Sort: Caturra

Proces: Vasket

BT Ristningsgrad:
Hent detaljer og informationer herunder:
Youtube produkter:
0
Youtube produkter sammensat:
Youtube betinget:
BT Billede Detalje:
bentax_logo_250

Svenstrup Bane AllE 3 | DK 9230 Svenstrup J | TLF. 9810 3210 

Banner_gul_99x32
flogo-RGB-HEX-Blk-58
In-Black-34px-R