Bentax-Brand-Logo-rgb-250
Menu_klikud.png
Du er logget ind som en anden bruger. Returner til egen bruger.
Se Kurv

Risteriet - Det starter altid med en drøm

Det hele starter med drømmen om en specifik smagsoplevelse. Hvad er det vi vil have? Er det første spørgsmål Ristemesteren stiller sig selv. Er det en ”Nu skal vi i gang med dagen” morgenkaffe, som har noter af nød og chokolade og en god fylde? Eller måske en ”after dinner” kaffe, som gerne må have en markant eller mere krydret smag? Eller skal det være en god hverdagskaffe, som falder i de flestes smag og som passer til en bestemt brygmetode?


Enhver Bentax Kaffe er lang tid undervejs. At gøre sit forarbejde grundigt betaler sig. Det ved vi, og derfor bruger vi lang tid på at skaffe de rigtige samples og lave prøverist på en lille Ikawa rister. Der skal som regel laves en del prøverist og cuppinger før end smagen er som ristemesteren ønsker det, og at de første større rist kan laves på vores Loring rister.


rist


På Bentax Kaffe rister vi grønne bønner fra mange forskellige kaffeproducerende lande. Nogle farme har vi nære relationer med, og her importere vi bønnerne direkte fra den enkelte farmer. Andre bønner køber vi gennem nogle af de store kaffehandelshuse som ligger i Hamborg, Amsterdam og England. Disse handelshuse har ofte et bredt udvalg af mange forskellige sorter og kvaliteter fra hele verden.


Vores sortiment af frisk ristet kaffe ændres løbende, men der er en række mærker, som vi stort set altid har på hylden. F.eks. All Day Blend og All Day Espresso – som almindelig Kaffe og som økologisk.


Vi oplever i stigende grad, at vores kunder efterspørger en kundetilpasset kaffeløsning. Det kan være en helt specifik kaffe eller en kaffe med private label. Vores team og set up er så fleksibelt, at vi hurtigt kan omstille produktionen til at lave disse specialløsninger, samtidige med at kaffen prismæssigt er konkurrencedygtig for vores kunder.


Et bæredygtigt kafferisteri

Vi går op i bæredygtighed og ønsker at producere miljømæssigt forsvarligt. Derfor har vi valgt at investere i et topmoderne produktionsanlæg, som ikke bruger mere energi end højst nødvendigt. Det betyder at vores

kafferister bruger helt op til 80% mindre gas end de traditionelle kafferistere, der benyttes. Ligeledes eliminerer cyklonen røg- og støv partikler, som opsamles og anvendes til kompost.


Emballagen som vi bruger er også nøje udvalgt og kan naturligvis genanvendes. Det håber vi. du vil sørge for den bliver, således vi sammen laver et minimalt klimaaftryk.


 plast-ikon-150

Kaffeposer

Kaffeposene er lavet af plast og er 100% aluminiumsfri. De skal affaldssorteres som plast. Producenten har kompenseret for den CO2 udledning der er ved fremstillingen og derved er kaffeposerne 100% CO2 neutrale. Ligeledes er producenten Golden Standard Certificeret. Det betyder at de bla. investere i CO2 nedsættende projekter. Se mere på www.goldenstandard.org.

 pap-ikon-150

Papkasser

Papkasserne som kaffeposerne pakkes i affaldssorteres som pap. Papkasserne er FSC Certificeret (Arbejder for bæredygtig skovdrift). Labels på kasserne er PEFC Certificeret (Arbejder for bæredygtig skovdrift)

 kompost 150

Kaffegrums

Når du har brugt bønnerne til kaffebrygning er kaffegrums et restprodukt. Kaffegrums kan affaldssorteres som kompost.

Vores risteri – altid et besøg værd

Er du blevet nysgerrig på Bentax Kaffe, vores produkter og de muligheder, som der vil være i et samarbejde, så sig til. Vi viser gerne rundt og elsker at tale om det vi brænder for – den gode kaffe.