Bentax-Brand-Logo-rgb-250
Menu_klikud.png
Du er logget ind som en anden bruger. Returner til egen bruger.
Se Kurv
Tekst 1:

Guatemala Kimono Natural limited roast 250 g

Kategori:
Drikkevarer > Kaffe > Hele Bønner
  1. Varenr:
    202100202
  2. Nyt Varenr
    202100202
  3. Enhedsnavn:
    Ps

Pris:

Varebeskrivelse - Tangora:

Højt oppe i bjergkæden Sierra de La Minas, ca. 120 km nordøst for Guatemala City, ligger kaffefarmen Finca La Serrania smukt på det centrale plateau, der strækker sig fra det centrale Guatemala helt ud til stillehavskysten.


Pedro Fernández har siden 1985 drevet farmen med stor passion for kvalitet og respekt for miljøet. I dag er Pedros datter Maria José også med til at drive farmen, som udover kaffe også producerer stueplanter, fyrretræer og kardemomme.


Mikroklimaet på farmen er unikt. Vekslen mellem kolde aftenbriser og høj luftfugtighed fra bjergkæden i aften- og nattetimerne og den varme og tørre luft i dagtimerne, kombineret med nedbørsmængden, giver optimale vækstbetingelser.


Farmen ligger højt og kaffen der dyrkes her, er kategoriseret som ”Strictly Hard Beans (SHB)”. Alle disse faktorer gør, at kaffen der dyrkes på Finca La Serrania er af høj kvalitet.


Høsten finder sted en gang årligt i perioden december til februar. Normalt vaskes bærrene i store kar straks efter høsten, hvorefter bønnerne tørres i solen. Dette er dog ikke tilfældet med denne kaffe, som er en natural, som betyder at bønnerne tørres med frugtkødet på.


Natural Guatemala Kimono Drip-kaffen dyrkes på et enkelt lot på Finca La Serrania. Kaffen er en naturlig hybrid mellem sorterne Maragogype og Catuai. Maragogype er også kendt som ”elephant coffee” eller ”elefantbønner” pga. bønnernes størrelse. Kaffens smag er afgjort af jordbundsforholdene hvor den dyrkes og måden den tørres. Netop maragogype gør sig rigtig godt som natuals.


Sorten Catuai har været dyrket i Guatemala siden 1970’erne og har i de sidste år opnået placeringer blandt de bedste kaffer i verden. I Brasilien har Catuai f.eks. vundet Cup of Excellence de seneste to år.   


Da vi besøgte Pedro i 2018, var træerne blot ét år gamle, men de havde allerede dengang en ret karakteristisk og anderledes form end de øvrige sorter på farmen. Da Pedro viste de unge træer frem fortalte han, at har ville kalde bønnerne fra hybriden ”Kimono”. Han mente nemlig at kaffetræet har en silhuet, der ligner en dame i en kimono. Grene der er lange og fyldige med en tydelig synlig stamme som visuelt deler træet i to.


Pedro mente at netop Kimono kaffen ville være særdeles velegnet som natural-kaffe, så derfor er bønnerne soltørret på ”rasied-beds” uden at frugtkødet er fjernet. Resultatet taler for sig selv. Smagen er velbalanceret med stor sødme og den velkendte centralamerikanske syrlighed. Masser af noter fra blomst, blomme og blodappelsin samt et let strejf af hvid chokolade og valnød.  


Kaffen er lyst ristet og passer perfekt til slow brew.

Links med billeder1
Tekst til linkbillede1
Links med billeder2
Tekst til linkbillede2
Links med billeder3
Tekst til linkbillede3
BT Ristningsgrad:
Yderligere information
Hent detaljer og informationer herunder:
Youtube produkter:
0
Youtube produkter sammensat:
Youtube betinget:
BT Billede Detalje:

Relevante varer

ESHOP - Anbefalet varer