close
African Coffee Roasters
Samarbejde med mening

African Coffee Roasters er et kafferister i Athi River, Kenya, den sydlige del af Nairobi. Kafferisteriet er ejet af COOP og blev etableret i 2016 sammen med IFU.

Risteriet blev oprindeligt etableret som et CSR-projekt med det formål at skabe transparens og gennemsigtighed i kaffens vej fra jord til kop. Man ønskede at riste god kaffe af god kvalitet, skabe arbejdspladser lokalt i Kenya, bibeholde ’know how’ i Afrika og tilføre mere værdi i de områder, hvor kaffen er dyrkes. African Coffee Roasteres blev også som det første risteri i Afrika certificeret til at producere økologisk.

Det er hos African Coffee Roasters, at vores kaffekapsler og vores East African kaffe bliver fremstillet.

Arbejdspladser

For at skabe arbejdspladser vælger African Coffee Roasters at holde ristningen og pakningen af kaffebønner i Kenya i stedet for at sende de uforarbejdede bønner til risterier i andre lande. Virksomheden bestræber sig også på at købe råvarer og materialer lokalt, såsom de grønne bønner, pakkematerialer, fragt og mere, hvilket bidrager til at sikre beskæftigelse og økonomisk vækst i det lokale samfund.

Arbejdsforhold

Hos African Coffee Roasters er ordentlige arbejdsforhold på arbejdspladsen i fokus. Modsat mange andre arbejdspladser i Afrika, hvor der stilles ringe krav til arbejdsmiljø og sikkerhed, har de hos African Coffee Roasters indført tiltag, der stiller medarbejderne bedre. For eksempel stilles der krav til hvor meget man må løfte og der er gratis kantineordning, som sikrer at medarbejderne får mad hver dag, hvilket ellers ikke er en selvfølge.

Inklusion

Man er globalt begyndt at have accepteret og have stort fokus på personer med psykiske problemer og sygdomme. I Afrika er det stadig i stor grad tabuiseret, hvor personer med sådanne problemer bliver gemt væk og ekskluderet fra samfundet. African Coffee Roasters har fokus på dette ved netop at skabe arbejdspladser i virksomheden for medarbejdere med psykiske problemer, hvor de lige nu har 2 medarbejdere med autisme ansat.

Tiltag for miljøet

African Coffee Roasters indgår i tiltag der skåner miljøet, blandt andet gennem et samarbejde med en lokal entreprenør, der har opfundet en maskine, som kan bruge risteriets plastikaffald og producere byggematerialer ud af det. Herudover forsøger risteriet at skabe en større produktion af økologiske kaffebønner i Kenya.

Har du prøvet East African kafferne?

Se alle kaffer
East African Roast Kaffe Oko 1.000G 201000056 (1)
Økologisk Rainforest Alliance-certificeret

East African Roast, hele bønner

Varenummer: 201000056

Kaffeblend fra Afrika, hele bønner, økologisk og Rainforest Alliance-certificeret. Se mere på ra.org. 100% arabica-ka...

ekskl. moms Fra 131,06 kr.
East African Espresso Øko8x1.000G 201000058 (1)
Økologisk Rainforest Alliance-certificeret

East African Espresso, hele bønner

Varenummer: 201000058

Espressoblend fra Afrika, hele bønner, økologisk og Rainforest Alliance-certificeret. Se mere på ra.org. 100% arabic...

ekskl. moms Fra 136,06 kr.
Krups Essenza Kaffemaskine 0 6 Liter Sort 150100395

Krups Essenza mini

Varenummer: 290000591

Kompakt kapselkaffemaskine fra Krups

ekskl. moms 600,00 kr.
Kaffetræer til den nye generation af kaffefarmere

I 2021 lancerede African Coffee Roasters og COOP en crowdfunding-kampagne for at kickstarte den økologiske produktion af kaffebønner og skabe økonomisk stabilitet for de unge i kaffeindustrien. Det er svært at etablere sig som ny kaffebonde pga. faktorer som dyre jordlodder, lav gennemsnitsalder mmm. Derfor søger de unge ofte ind mod storbyerne. Men der bliver de ofte mødt af manglende arbejdspladser. Som konsekvens af dette, ender mange i slumkvarterer under dårlige levevilkår.

Ved at donere 500 kr., svarende til indkøbet af 250 kaffetræer, fik virksomheder og privatpersoner mulighed for at investere i kaffebranchen. Disse træer blev givet til nye, unge kaffefarmere, så de kunne starte deres egne kaffefarme.

Crowdfunding-kampagnen resulterede i, at ikke mindre end 186 kaffefarmere kunne påbegynde deres karriere i kaffebranchen med hver 250 træer.

Bentax har støttet dette tiltag ved at donere kaffetræer og arbejder kontinuerligt med menneskene bag, for at skabe forandringer i Kenyas kaffeindustri. 

 

arrow_upward