close

Friskristet i Nordjylland

Vores kaffe

Hver dag rister vi kaffe som bliver drukket på danske caféer, hoteller, restauranter og arbejdspladser.

arrow_downward

Kaffe til virksomheder

Kaffe dyrket med omtanke

Vi sælger kaffe til et bredt udsnit af virksomheder der sætter pris på en god kop kaffe, og samtidig også bekymrer sig om, hvor kaffen kommer fra. Derfor er vores kaffe Rainforest Alliance certificeret og meget af kaffen handler vi direkte hos kaffebonden.

Referencer

Vores kunder siger

FRISKRISTET I NORDJYLLAND

Bentax Signature Roast

Bentax Signature Roast er vores egen serie af kaffe, som ristes hos os i Nordjylland. Vi udvælger bønner og sammensætter smagsprofiler ud fra nøje fastlagte kriterier, der giver en velsmagende oplevelse i den færdige kaffe.

Vores ristemestre udvikler og tester mange forskellige kombinationer, indtil vi har fundet de helt rigtige risteprofiler. Resultatet er serien Bentax Signature Roast, vores egen serie af kaffeoplevelser. Lær dem at kende her.

Private label

Vidste du, at din cafe eller virksomhed kan få sin egen signaturkaffe hos Bentax? Det kan styrke dit brand og skabe bedre indtjening i din cafe. 

Vores ristemester hjælper med udvikling af smagsprofilen, rister og vi pakker kaffe i dit design. Nemmere bliver det ikke. Læs mere om mulighederne her. 

Kaffeproduktion med

Omtanke for miljø og mennesker

Hos Bentax ønsker vi at levere kaffe, som er af høj kvalitet og som har så nænsomt et aftryk på miljøet, som muligt. Derfor har vi fokus på at produktion, emballager og kaffe er dyrket med omtanke for både mennesker og miljø.

Ofte stillede spørgsmål om kaffe

FAQ

Det er meget afhængigt af hvilken brygmetode du vælger, når det kommer til at lave en god kop kaffe. Der er dog nogle generelle parametre, som er vigtige at overveje, uanset hvilken metode du benytter.

Først og fremmest er det vigtigt at bruge friske kaffebønner af god kvalitet. Derudover skal du dosere kaffen korrekt, så mængden af kaffe passer til mængden af vand, du bruger. Vandet skal være filtreret og varmt, men ikke for varmt - omkring 92-94 grader er ideelt.

Brygtiden er også vigtig, da det påvirker smagen og styrken af kaffen. Sørg derfor for at brygge kaffen i den rigtige tid, så vandet har tid til at løbe igennem kaffebønnerne og trække smagen ud.

Endelig er rengøringen af dit udstyr vigtig, så gammel kaffegrums eller kaffe ikke påvirker smagen. Hold derfor dit udstyr rent og vedligehold det regelmæssigt. Du kan her finde vores guides til hvordan man brygger en god kop kaffe, på forskellige brygmetoder. 

Ja, hos Bentax er det også muligt at købe kaffe som privatperson. På vores webshop, HomeBarista.dk, kan du finde alt hvad du har brug for til at brygge en god kop kaffe derhjemme, fra friskristede kaffebønner fra vores eget risteri til kaffeudstyr, kaffemaskiner og meget mere. Besøg HomeBarista her.

Kaffebønnerne i Bentax Signature Roast stammer fra flere forskellige lande i hele verden, herunder Guatemala, Etiopien, Nicaragua, Brasilien, Indonesien, Peru og Congo. Du kan læse mere om vores udvalg af kaffe og de enkelte varianter her.

Hos Bentax køber vi så vidt muligt direkte fra kaffefarmerne. Det giver både en bedre kvalitet og 100% indsigt i kaffens lange rejse fra jord til risteriet. Og det giver større sikkerhed for, at kaffen er produceret med omtanke for både miljø og mennesker. I Bentax tror vi på, at vi med et tæt samarbejde og direkte kontakt med kaffebønderne, kan skabe ordentlige forhold og færre mellemled. På den måde kan vi opnå en mere retfærdig handel med overskud og fair betaling til kaffefarmerne for deres hårde arbejde. Alt dette samtidig med at vi kan levere bønner af høj kvalitet til vores kunder. Du kan læse mere i vores CSR rapport her.

Der er flere ting, der kan have haft en påvirkning på, hvorfor din kaffe smager bittert. Det kan blandt andet være, fordi du har:

1. Overdoseret ved at bruge for meget kaffe i forhold til mængden af vand,
2. Brugt for varmt vand, hvorved du har brændt de fine smagsnoter og i stedet smager bitterstofferne,
3. Overekstraheret ved at lade vandet være i kontakt med kaffebønner for lang tid og derfor påbegyndt udtrækning af bitterstofferne i kaffen.
4. Brugt ufiltret vand, som kan give en bitter smag.
5. Ikke rengjort udstyr, så den nye kaffe bliver brygget oven på gammel kaffegrums og kaffeolier, der giver en bitter smag.

Husk, at alle disse selvfølgelig også kan skyldes bønner af dårlig kvalitet, som ikke er opbevaret korrekt eller er for gamle.

Det er vigtigt at huske, at kaffebønner er et organisk produkt, en fødevare, som ældes over tid. Den fordærves ikke, men smagen kan ændre sig. Det vil sige, at når man taler om holdbarhed inden for kaffe, taler man om smagsprofilen og hvor lang tid kaffen har den optimale smag, mere end hvornår den bliver for gammel. En kaffe kan godt drikkes efter "bedst før"-datoen, men den vil smage anderledes end den var tænkt. Hos Bentax har vi en rettesnor om, at kaffebønnerne skal bruges inden for 12 måneder efter ristning. På alle Bentax poser finder man ristedatoen for kaffen i bunden af posen og holdbarhedsanvisninger på label.

Vores Bentax signature roast kaffe bliver ristet i vores eget kafferisteri i Svenstrup. Du kan læse mere om vores risteri her.

Kendetegnet ved Bentax kaffe er, at det er et produkt af høj kvalitet, produceret af en virksomhed, der har ordenlighed og hæderlighed for øje og som betragter kaffe som et håndværk. Den karakteristiske smag af kaffen afhænger af, hvilket land de grønne bønner stammer fra, samt risteprofilen. Du kan lære mere om vores kaffer her.

Arabica og robusta er to forskellige arter af kaffebønner, der adskiller sig fra hinanden på flere måder, herunder deres smag, aroma, dyrkningsbetingelser og koffeinindhold.

Arabica er en eftertragtede kaffetype, når man snakker specialkaffe. Den dyrkes primært i højlandet og er kendt for sin komplekse og delikate smag med nuancer af frugt, bær, chokolade, nødder og blomster. Arabica har også en lavere syreindhold end robusta og indeholder mindre koffein. Robusta kaffe er fra en mere hårdfør og modstandsdygtig overfor sygdomme og skadedyr på grund af det høje indhold af koffein i disse planter. Robusta kaffe har også en højere syreindhold end arabica, hvilket kan gøre den mere bitter i smagen.

Når det kommer til pris, er arabica generelt dyrere end robusta på grund af dens højere kvalitet og kompleksitet i smag og aroma. Arabica kaffe er også mere følsom over for klimaændringer og plantesygdomme end robusta, hvilket gør dens dyrkning mere udfordrende for farmeren og øger produktionsomkostningerne.

Den bedste kaffe 
Hos Bentax er det kærligheden til smagen, oprindelsen, kvaliteten og håndværket, der er det bærende element i en god kop kaffe. Vi tilbyder derfor et sortiment, hvor kun den bedste kaffe er nøje udvalgt. Når du skal vælge kaffen til din virksomhed, er der naturligvis mange forskellige faktorer, der spiller ind. Er du måske på udkig efter en lækker, fyldig espresso? En tidsbesparende, god instant kaffe? Smagfulde hele bønner ristet til perfektion? Eller måske en økologisk formalet kaffe?

Vi står klar til at vejlede dig i, hvilken kaffe der matcher dine smagspræferencer og din virksomheds behov.


 

Professionelt risteri med passion for kaffe
Der bliver arbejdet passioneret med kaffen og den gode smag i vores kafferisteri i Svenstrup. For vores ristemester Daniel Hansen er der ingen tvivl om målet: vi vil lave den bedste specialkaffe! Hos Bentax er vi derfor med i hele processen rundt om kaffebønnen. Vi besøger selv kaffefarmene rundt omkring i verden, vi kender bønderne, processerne og ikke mindst stiller vi spørgsmål til bønnernes tanker om vækstbetingelserne og kaffeproduktionen. Vi smager på en masse forskellige kaffesorter og varianter, laver utallige risteprøver og cupper i massevis. Vores samarbejdspartnere spænder vidt. Fælles for alle er dog, at vi deler samme passion og værdier.

Hos Bentax oplever vi efterspørgsel efter en kundetilpasset kaffeløsning. Vores team og set up er så fleksibelt, at vi hurtigt kan omstille vores produktion til at imødegå disse specialløsninger – endda med en konkurrencedygtig pris. Så er du på udkig efter en kaffe med private label eller en helt specifik kaffesmag, du kan servere for dine kunder, så tøv ikke med at kontakte os. 

arrow_upward