Konklusion
Når man diskuterer hvordan man i fremtidens kan sikre en bæredygtig kaffeproduktion kan vi ikke undgå at diskuterer dyrkningsmetoderne.
Vi danskere, som er er et af verdens rigeste og tillige et af de folkefærd i verden, som drikker mest kaffe, vi bør vælge rigtigt.
Det rigtige valg er at sikre at kaffen dyrkes bæredygtigt og regenerativt. At vælge kaffe, som er dyrket med omtanke for både mennesker og miljø. Dette kommer både farmeren, naturen og os til gode.
Så, hvordan sikrer du dig, at kaffen du køber, er skovkaffe?
Svaret er simpelt – spørg dit kafferisteri. Et risteri der går op i god kaffekvalitet, vil også sætte en ære i at oplyse dig om kaffens oprindelse og hvordan den er dyrket.
Forfatter:
Mette Kaarsberg, Kaffespecialist.
8. juli 2024
Du kan læse mere her: Klimafonden.dk
Smithsonian’ National Zoo & Conservation Biology Institute: https://nationalzoo.si.edu/migratory-birds/ecological-benefits-shade-grown-coffee