close
nest_eco_leaf

FOR BEDRE LEVEVILKÅR OG MILJØ

Hver kop tæller

Ved at støtte Coffee Community Support Premium (CCSP) projektet, skaber du bedre forhold for kaffefarmere og deres familie i DR Congo.

arrow_downward

Når du drikker kaffe, bidrager du til

En mere ansvarlig kaffeproduktion

Vær med til at støtte udsatte kaffebønder og deres familier i DR Congo. 

Ved at købe Bentax' African Coffee kan du støtte Virunga Coffee Company i Congo, som forarbejder de grønne kaffebønner. De samarbejder med over 11.000 små, lokale kaffebønder. De skaber arbejdspladser og giver adgang til uddannelse om bla. ernæring og rent drikkevand.

I 2011 etablerede de projektet CCSP (Coffee Community Support Premium), som har til formål at forbedre vilkårene for kaffefarmerne og deres familier, samtidig med at der genoprettes en fremtidssikret kaffeproduktion.

For hvert kilo kaffe du køber, gives 1 krone til projektet.

Læring der gør en forskel

I dag har vi permanente jobs
quote

Før Virunga Coffee (som står bag projektet red.) ankom her til Mukwidja, havde vi ingen permanente jobs. I dag arbejder vi med at plukke kaffe. Desuden får vores familier hjælp til bedre ernæring og beklædning. Vi har også lært at udnytte kaffeskallerne, som bidrager til en øget indtægtskilde for os.

Kvindelig kaffeplukker
Kivu

Coffee Community Support Premium

Din støtte går til

Undervisning

Støtte til 6.800+ familiefarme i form af undervisning i dyrkningsteknikker, beskæring af kaffetræer og regenerativt landbrug.

Plantning af træer

Siden 2011 er der plantet over 5 millioner kaffeplanter i området og mere end 80.000 ha skyggetræer.

Ernæring & drikkevand

Undervisning i ernæring og opdræt af marsvin som kilde til ernæring samt etablering af brønde med rent drikkevand og sanitet, i de små kaffesamfund.

FAQ

Når du drikker denne kaffe, støtter du et projekt kaldet "Coffee Community Support Premium" (CCSP), der arbejder for at forbedre vilkårene for kaffefarmere og deres familier, lokalt i Kivu. 

Projektet fokuserer blandt andet på ernæring og har iværksat et pilotprojekt med marsvin som proteinkilde, samtidig med at der arbejdes på at forbedre adgangen til rent drikkevand.

På grund af krig og konflikt har kaffeproduktionen i DR Congo oplevet en nedgang på næsten 80% siden 1990'erne.

Ved at handle med Congo, støttes den lokale økonomi og lokalbefolkningen får bedre muligheder og levevilkår.

Bentax støtter Virunga Coffee Company, der samarbejder med over 11.000 små lokale kaffebønder.

Projektet har til formål at forbedre vilkårene for kaffefarmere og deres familier, samtidig med at det genopretter en bæredygtig kaffeproduktion.

Projektet har plantet over 5.000.000 kaffeplanter og uddannet lokale farmere i regenerative dyrkningsmetoder, herunder plantning af træer og kompostering.

CCSP har etableret et uddannelsesteam, der underviser små farme i moderne og regenerative dyrkningsmetoder, herunder beskæring af kaffetræer.

Projektet fokuserer på ernæring og har iværksat et pilotprojekt med marsvin som proteinkilde, samtidig med at det arbejder på at forbedre adgangen til rent drikkevand.

Som kaffekunde hos Bentax kan du vælge at betale 1 krone ekstra pr. kg. kaffe, du som virksomhed køber. Overskuddet vil blive sendt til CCSP.

EU's økologo

Når en fødevare er mærket med EU’s økologilogo, viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU’s økologiforordning. Siden 2010 har det været obligatorisk at anvende EU’s økologilogo på mærkningen af økologiske fødevarer, der færdigpakkes indenfor EU.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance er en international nonprofit-organisation, der arbejder for at fremme bæredygtige landbrugspraksisser og bevare biodiversitet i truede økosystemer, især regnskove. Læs mere på: rainforest-alliance.org

Ø-mærket

Ø-mærket indebærer en garanti for, at et økologisk produkt er underlagt regelmæssig tilsyn og kontrol af de danske myndigheder. De overvåger nøje jordbrug og virksomheder, der er involveret i produktion, forarbejdning, emballering og mærkning af økologiske varer i Danmark.

Økologisk & Rainforest Alliance certificeret

Kaffe fra Kivu i Congo

Denne kaffe kommer fra Kivu-området i DR Congo. Dette område har altid haft de helt ideelle geografiske og klimamæssige forhold til kaffeproduktion. Historisk set har området også producere kaffe i verdensklasse. 

Kaffen er fra Kivu området er speciality coffee som er økologisk og Rainforest Alliance certificeret. Smagen har en god fylde og syrlighed, med noter af citrusfrugt og chokolade.  

Desværre har Den Demokratiske Republik Congo i flere årtier oplevet krig og konflikt. Dette har gjort det vanskeligt at bo og leve i landet og forholdene for de små familielandbrug er meget ringe. Resultatet er at kaffeproduktionen i landet, er faldet med næste 80% siden 1990’erne. 

Bentax signature roast

Rainforest Alliance certificering

Vi er stolte over at vores kaffe er certificeret af Rainforest Alliance, en anerkendt organisation dedikeret til at fremme miljømæssig og social bæredygtighed i landbrugspraksis.

Når du nyder en kop af Color Lines kaffe, kan du være sikker på, at du ikke kun oplever en udsøgt smagsoplevelse, men også støtter bæredygtig og retfærdig kaffedyrkning. Vores Rainforest Alliance-certificering er et bevis på vores engagement i at bevare biodiversitet, beskytte arbejdstagernes rettigheder og fremme ansvarlige landbrugspraksis.

Vi stræber efter at skabe en positiv indvirkning på planeten og samfundet, og det starter med vores kaffe.

Rapporter

CSR og klimaregnskab

Bentax arbejder kontinuerligt med at forbedre vores indsats og finde nye områder hvor vi kan gøre en forskel. Derfor har vi kortlagt og beskrevet vores arbejde med CSR i vores CSR-rapporter. Vi arbejder også med klimamål gennem Science Based Targets, hvor vi konkret har målt vores udledning af drivhusgasser og sat mål for reduktionen.

I rapporterne præsentere vi vores Klima- og CSR-initiativer og deres resultater, samt vores mål og planer for fremtiden. Vi håber, at denne rapport vil give dig en dybere forståelse af vores indsats og engagement inden for CSR, samfundet og miljøet.

arrow_upward