close

Guide

AeroPress

Aeropress er en innovativ og praktisk bryggemetode til kaffe, der er blevet populær blandt kaffeentusiaster verden over. Denne brygger er kendt for sin hurtighed, alsidighed og nemme rengøring, og giver mulighed for at brygge en fremragende kop kaffe på kort tid. Perfekt til at vække kundens opmærksomhed og skabe en anderledes kaffeoplevelse.

I denne guide finder du fem nemme skridt, der guider dig igennem hvordan man brygger kaffe med en AeroPress.

Brygforhold:

  • Ratio: 6:100 g
  • Vandtemperatur: Ca. 96 grader
  • Formaling: Som fint salt
  • Tid: Ca. 40 sek - 2 min

Sådan gør du:

Trin 1

Klargør AeroPressen ved at placere filteret i holderen og samle den. Placer den ovenpå en kop og skyl den med det varme vand. Derved varmer du koppen op og fjerner eventuelle klorrester fra det afblegede filter. Hæld vandet fra koppen ud.

Trin 2

Kværn kaffen så den har konsistens som fint salt og brug den medfølgende ske til at måle kaffen op. Brug tragten til at hælde kaffen direkte i din AeroPress og sørg for at det ligger i et jævnt lag.

Trin 3

Hvis du vil lave en espresso, hælder du 80 gram vand i. Hvis du vil lave en kaffe, fylder du 150 gram mere i. Drej AeroPressen imens du hælder, for at sikre dig at alt kaffen er vådt. Rør i kaffen og sæt stemplet på. 

Trin 4

Pres stemplet ned med et blidt og konstant tryk, til du kan mærke bunden og du hører en hvæsende lyd. Hvis du ønsker at en americano hældes 150 gram vand oveni din færdige kop espresso. Hele brygningen bør tage højst to minutter. 

Trin 5

AeroPressen rengøres let ved at du tager filterholderen af og popper kaffegrums og filter ud. Skyld delene og den er klar til næste gang. 

Andre guides

Se alle guides
Mock Up
29.04.2024

Sådan vælger du den bedste kaffeløsning til virksomheden

Serviceaftaler, finansiering, udvalg af drikke og placering af kaffemaskinen? Der er mange spørgsmål at forholde sig...

Barista Working In A Coffee Shop 2021 08 28 02 49 19 Utc
27.02.2024

5 gode råd når du skal vælge ny espressomaskine til din café eller restaurant.

Står du og skal vælge nyt espressoanlæg til din restaurant eller café, men er lidt overvældet af de mange muligheder...

IMG 1944
21.04.2023

Energioptimering: Guide til nedlukning og genstart af kaffe- og espressomaskiner

Vi får ofte spørgsmål om om man kan slukke sine kaffe- og espressomaskiner samt tilhørende udstyr i weekender, ferier...

Bentax Coffee Table Book2289
15.03.2023

Stempelkande

En stempelkande er en populær bryggemetode til kaffe, der anvendes af mange i hjemmet til morgenbordet eller søndagsk...

Chemex 1
15.03.2023

Guide: Chemex

Chemex er en klassisk og elegant bryggemetode til kaffe, der er blevet populær blandt kaffeentusiaster over hele verd...

Bentax Coffee Table Book2262
15.03.2023

Guide: Kalita Wave

Kalita Wave er en japansk bryggemetode til kaffe, der er kendt for sin flade bund og bølgede filtre, som giver en ens...

arrow_upward