close

Nyhed

Bentax er blevet Rainforest Alliance certificerede

Rainforest Alliance certificeringen sikrer, at produkter som vores kaffe er dyrket og behandlet med hensyn til miljøet og arbejdsforholdene hos dem, der dyrker kaffen.

Certificeret Bentax kaffe

Vi er glade for at kunne fortælle at vi har opnået Rainforest Alliance-certificering!
Det er ikke bare en godkendelse; det er en forpligtelse til at vores kaffe er dyrket med omtanke for mennesker og miljø.

Fra bekæmpelse af skovrydning og klimaændringer til at opbygge økonomiske muligheder og bedre arbejdsforhold for landbefolkningen, arbejder Rainforest Alliance på at løse presserende miljømæssige og sociale udfordringer.

At dyrke kaffe - et hårdt arbejde
Dyrkning af kaffe er besværligt arbejde som foregår på bjergskråninger og der går mange kræfter til at plante, høste og forarbejde de små, smagfulde bønner. Arbejdet er manuelt og der skal ikke meget til, før høsten kan slå fejl.

Samtidig kræver det også landbrugsareal, hvilket betyder at man må rydde skoven for at kunne dyrke kaffetræerne.

Det er et problem, hvis vi fremover skal kunne drikke kaffe med god samvittighed.

Ved at tilslutte os Rainforest Alliance, bidrager vi aktivt til landbrugspraksisser, bevarelse af regnskove og beskyttelse af biodiversitet samt retfærdige vilkår for de mennesker, der arbejder med kaffen.

Social ansvarlighed
Det er ikke kun i de lande kaffen dyrkes, at Rainforest Alliance certificeringen stiller krav til arbejdsforholdende, men også lokalt i Danmark. Vi tror på, at god kaffe skal komme fra gode forhold.

Derfor har vi indført en ligestillingspolitik og en whistleblower-ordning for at sikre retfærdige arbejdsforhold og åbenhed i hele vores produktion. 

Du kan lære mere om Rainforest Alliance og hvad certificeringen står for på ra.org og se, hvad vi gør for at sælge kaffe med omtanke på siden om Certificeret kaffe.

IMG 3284
20.02.2024

Vi søger: Servicetekniker til hovedstadsområdet

Til vores serviceafdeling søger vi nu en tekniker til hovedstadsområdet. Er du teknisk dygtig? Er du selvstændig og...

IMG 6529
05.10.2023

Grand opening af risteri

Vi inviterer til kunst og kaffeslabberas i forbindelse med udvidelsen af vores kafferisteri.

IMG 6835
05.10.2023

Nye kaffeposer bruger 30% mindre plastic

Hos Bentax har vi taget et stort skridt mod en mere miljøbevidst produktion, ved at introducere vores nye, tyndere ka...

arrow_upward