Menu_klikud.png

Historien om Bentax

”Jeg drømmer om, at skabe en sund virksomhed på et stærkt fundament. Et fundament, som består af gode kundetilpassede løsninger, som leveres med et højt serviceniveau af et stærkt fagligt og engageret medarbejderteam.”

Søren Hansen, direktør


Danmarks mest moderne kaffehus og kafferisteri

Bentax er en landsdækkende virksomhed. Vi levere vores udstyr, kaffe og services over hele landet, i Grønland og på Færøerne. Vores hovedsæde ligger i Svenstrup J, syd for Aalborg, og vi er stolte over, at arbejde i Danmarks mest moderne kaffehus.

I november 2017 flyttede Bentax ind i det nybyggede 2.250 m2 domicil i Svenstrup, der er skræddersyet ned til de mindste detaljer. Der er hermed blevet sat de ultimative rammer for, at vi hos Bentax kan arbejde målrettet mod, at blive danskernes foretrukne kaffepartner. Kapaciteten er i orden, og vi kan dermed imødekomme vores vækstplan. Vi kan med vores nye domicil imødekomme den vækst, som vi imødeser samtidig med at vi kan samle alle vores aktiviteter, hvor både salg, service, risteri, værksted og oplevelsescenter er tæt knyttet sammen.


Domicilet i Svenstrup bliver kort sagt vores driftscenter og Bentax’ kerne, men ekspansionen af vores kørende serviceteknikere og videreudviklingen af vores afdeling i København, fortættes naturligvis.


Hos Bentax ved vi, hvad god kaffe er, og den viden vil vi gerne formidle, dele og lære fra os. Kaffeskolen og risteriet er to nye tiltag i vores virksomhed, der åbner op for masser af spændende muligheder.


I marts 2018 installeres vores nye S35 Kestrel kafferister fra Loring. Med en S35 kafferister får vi mulighed for at lave batches helt ned til 15 kg og dermed en masse specialristninger. Hos Bentax vil vi give store som små grupper af kaffeinteresserede muligheden for, at blive baristaer for en dag, og dermed bl.a. chancen for at afprøve noget af verdens dyreste og mest eksklusive kaffeudstyr. Vores gæster vil lære at smage forskel på forskellige bønner, ristninger og lære helt nye tilberedelsesmetoder, så selv den hurtige morgenkaffe kan blive permanent opgraderet. Hos Bentax mener vi nemlig, at alle fortjener en god kop kaffe – vi giver derfor vores gæster den kyndige baggrund bag den gode kop kaffe, og det er vores mål, at vores gæster går fra kaffehuset med en bredere og øget kaffeviden.


Vores firma er funderet på 3 kerneværdier;

 

Hæderlighed og Ordentlighed  

Hos Bentax er vi hæderlige både i forhold til vores samarbejdspartnere og leverandører men også i medarbejderteamet. Vi er præget af høj moral, og vi bestræber os altid på at gå et ekstra mil for vores samarbejdspartnere og hinanden. Varer oversælges ikke, og ting der ikke kan holdes, bliver ikke lovet. Ærlighed og troværdighed vægtes altså meget højt, hvilket du kan læse meget mere om i vores referencer, hvor vores samarbejdspartnere beskriver præcist hvordan, at ærlighed og troværdighed kommer til udtryk i praksis hos Bentax.


"Bentax er gode til at formidle budskabet om værdien i sine produkter og er serviceminded i hele processen. De har nogle dygtige og serviceminded folk, som har en professionel tilgang til kaffe. De udstråler viljen, lysten og ekspertisen til at give en god kaffeoplevelse. De er ærlige og er gode til at lytte og forstå kundens behov. Relationen er personlige og man føler, at man har en samarbejdspartner og ikke blot en leverandør. Bentax har været ærlige i forhold til at finde den rigtige løsning til Tivoli Hotel og ikke har solgt mere end der er behov for. Vi har haft en god og åben dialog.” 

Tivoli Hotel & Congress Center


”I vores samarbejde med Bentax har vi de seneste tre år oplevet et højt serviceniveau, hurtig udrykning, smertefri problemløsning og generelt en høj oppetid på vores maskiner. Bentax lever op til de høje krav og standarder som vi arbejder med i emmerys, og de har vist sig også at være en god sparringspartner når vi taler om udvikling og fremtidsvisioner for kaffen som produkt. Vi er med andre ord, meget tilfreds med samarbejdet.” 

Emmerys Organic Bakery & Coffee


Hvor ”hæderlighed” handler mere om ærlighed og troværdighed, handler ”ordentlighed” mere om generel udvist adfærd. Vores kunder stiller høje krav til os, og det samme gør vi til vores leverandører og medarbejdere. Vi vælger kun produkter, som vi kan stå inde for. Vi er ligeledes ordentlige overfor vores samarbejdspartnere og hinanden i blandt, og vi udviser fleksibilitet både i forhold til at løse en given opgave, men også̊ i forhold til at hjælpe hinanden. Vi lever på denne måde op til de stillede krav og forventninger, hvilket er alfa omega for os.  


Faglighed

Høj faglighed er i vores optik et sammenspil mellem flere forskellige faktorer – bl.a. erfaring, uddannelse og grundighed. Vi vil være de bedst uddannede på markedet. Træning og uddannelse er ikke noget vi hos Bentax går på kompromis med; vi leverer en høj kvalitet, vores produkter er af høj kvalitet, og vores service har et højt kvalitetsniveau.Vi ser ikke blot en kæmpe vigtighed i at uddanne og træne vores personale. For os er det mindst lige så vigtigt, at kunder og samarbejdspartnere ligeledes sættes grundigt ind i tingene med den rette træning og uddannelse af deres produkter.


Hos Bentax har vi en helt klar vision om, at blive danskernes foretrukne kaffepartner. Vi ønsker, at kunne tilbyde vores samarbejdspartnere et unikt produkt i form af helhedsorienterede kaffeløsninger. Kaffeløsninger, der er baseret på nyeste teknologi, det højeste serviceniveau og den største faglighed inden for området. 


Milepæle i Bentax’ historie


Starten på et kaffeeventyr

Søren Hansen er en visionær handelsmand med over 25 års erfaring i branchen. Søren startede sin karriere på vending-markedet 1991 med en kompagnon, men valgte i 2004 at gå selvstændig og etablerede Bentax ApS. 


Der blev allerede fra den spæde start lagt vægt på firmaets kærneværdier: hæderlighed, ordentlighed og faglighed. Disse kerneværdier blev ikke blot grundstenene i Bentax’ filosofi, men også grundlaget for firmaets vækst og succes.


Hos Bentax har det ikke altid kun handlet om kaffe. I 2004 agerede Bentax operator på vending-markedet, som på daværende tidspunkt var kerneforretningen. Vending kunder lejer eller ejer kaffe- eller snackautomater, som fyldes op og tømmes for mønter. Grundet et større fokus på sundhed i begyndelsen af 00’erne efterfulgt af en lang række sundhedsmæssige tiltag, faldt salget af slik, snacks og sodavand i automater markant  - kun kaffedelen var i vækst. Bentax sadlede om, og valgte at satse på et nyt forretningsområde: Salg af kaffemaskiner til office-markedet.  


Office-markedet havde langt større potentiale end vending-markedet, og der gik ikke længe før vending-markedet blev et mindre bi-beskæftigelsesområde hos Bentax, hvor der stadig den dag i dag fortsat sælges vending-udstyr.…Det blev starten på en mangeårig voksende passion omkring kaffe  


Bentax Finans

Bentax Finans blev etableret i 2008. Finansieringsselskabet udlejer og leaser andet materiel, udstyr og andre materielle aktiver. 


Finanskrise

Bentax blev for alvor ramt af finanskrisen i 2009, men overlevede til trods for store tab af den budgetterede omsætning. Det krævede en massiv indsats fra alle – på daværende tidspunkt – 15 medarbejdere, og det krævede i den gradnytænkning og satsning fra Søren Hansens side. Der blev skåret ind til benet, hvilket betød, at alle underleverandører blev opsagt og alle udgiftsposter evalueret og justeret. Der blev satset stort på et nyt område: ”højkvalitets kaffeløsninger” til hotel- og restaurationsbranchen i Danmark. Et begreb, der dækker over 3 underområder:

  • Højkvalitets udstyr
  • Højkvalitets kaffe og ingredienser
  • Højkvalitets service

Det nye fokusområde stillede store krav til både smag, produkt og service. Krav, der blev springbrættet til Bentax’ søgen efter et endnu større videns baseret kompetencegrundlag inden for i særdeleshed kaffeområdet. Bentax havde brug for sparring med nogle inkarnerede kaffeentusiaster, og valget faldt på det succesfulde, københavnske risteri, Kontra Coffee A/S.


Ejerskab af Kontra Coffee

Risteriet på Østerbro, Kontra Coffee A/S, er grundlagt af nogle af verdens dygtigste kaffefolk, her i blandt 2 verdensmestre. Bentax var i dette år i fuld gang med at udvikle sit nye koncept ”højkvalitets kaffeløsninger” til hotel- og restaurationsbranchen, og manglede derfor en sparringspartner, der vidste alt om kaffe til netop det segment. Kontra Coffee manglede inspiration fra en garvet købmand med kendskab til office-markedet, og det ideelle match blev i 2010 forseglet, da Bentax købte en aktiepost i Kontra Coffee A/S.


Vi er super stolte af at være en del af KONTRA Coffees ejerkreds, vores højkvalitets produkter og teamet bag. Vi deler den dag i dag lokaler i Hvidovre, hvor der ofte bliver sparret, diskuteret og inspireret over en kop ny-ristet KONTRA kaffe. 


Stærke leverandører

Vi er ikke i tvivl om, at vi har særdeles stærke leverandører i ryggen – og det er vi stolte af. Der hersker ingen tvivl om, at især Thermoplan forhandlingen i 2010 blev en stor milepæl i Bentax’ historie. Søren Hansen besøgte i 2010 producenten, som forhandler nogle af verdens mest eksklusive fuldautomatiske kaffemaskiner. Kort efter besøget fik Bentax eneforhandlingen i Danmark af Thermoplans maskiner – alt dette skete da finanskrisen var på sit højeste. Det var et kæmpe sats for Bentax, og der blev investeret stort i medarbejder træning, køb af reservedele og markedsføring af de nye maskiner. 


Vi er hos Bentax stolte over vores samarbejde med Thermoplan, der bl.a. leverer udstyr til to af verdens største cafékæder; Starbucks og Costa Coffee.


Homebarista

Vi har over 25 års erfaring i at sammensætte de rigtige kaffeløsninger til erhverv. Erfaringer, som vi gerne vil videreføre til det private marked. Sidste skud på stammen er derfor webshoppen, www.homebarista.dk, som Bentax opkøbte i marts 2016.

Vi har hos Bentax længe haft et ønske om, at kunne tilbyde privatpersoner det nyeste kaffetilbehør. Drømmen er blevet til virkelighed, og vi har sørget for, at homebaristas hylder bugner med stilrent, funktionelt udstyr, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne, private kaffeinteresserede.


Alle ansatte hos Bentax er inkarnerede kaffenørder, og holdet tæller både en ristemester, baristaer og dygtige serviceteknikere, der kender de forskellige kaffe- og espressomaskiner både ud og ind - bogstavelig talt. Vi er en flok passionerede kaffeelskere, og vi er afhængige af den gode kop kaffe – akkurat som den almindelige hobbybrygger.

Webshoppen er nu tilsat de professionelle rammer, som Bentax er garant for, så privatpersoner kan få den bedste mulige vejledning og sparring om alt fra brygmetoder og udstyr til valg af kaffebønner.


Alle fortjener nemlig en god kop kaffe


Bliv ringet op 

-udfyld nedenstående kontaktformular, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.  1. Du skal godkende at vi har dine data og kan bruge dem til kontakte dig med. Læs mere her

bentax_logo_250

Svenstrup Bane Alle 3 | DK 9230 Svenstrup J | TLF. 9810 3210

Kontrol Rapport
flogo-RGB-HEX-Blk-58
In-Black-34px-R