Det skal du bruge:
- En stempelkande efter eget valg (vær obs. på mængde vand og kaffe ift. opskrift).
- En ske til omrøring.
- Kaffevægt der kan måle i gram og har indbygget timer
- Kaffebønner.
Guide
En stempelkande er en populær bryggemetode til kaffe, der anvendes af mange i hjemmet til morgenbordet eller søndagskaffen. Efterhånden er også flere caféer, restauranter og hoteller begyndt at benytte den populære metode.
I denne guide finder du fem nemme skridt, der guider dig igennem hvordan man brygger kaffe på en stempelkande.
Vej den mængde bønner af, der passer til det antal kopper, du vil brygge. Kværn dem groft og hæld dem i kanden. En standard 8-kops Bodum-kande kan indeholde ca. 900 gram vand og doseres med 54 gram bønner i forholdet 6:100
Start en timer og fyld kanden 1/4 op med vand. Sørg for, at alle kaffebønnerne er våde. Efter et minut skal du bryde kaffelaget med en ske og røre kaffen godt rundt.
Herefter fylder du kanden op med resten af vandet. Det passer ca. med at vandet skal op til lige over det øverste bånd. Sæt låget på og lad kaffen brygge indtil der er gået fire minutter.
Efter fire minutter er du klar til at trykke stemplet blidt i bund. Stemplet skal kunne trykkes ned med én finger. Hvis det kræver mere kraft, kan det skyldes at bønnerne er for fint formalede.
Husk at rengøre stemplet til din kande grundigt hver gang. Skru filtret næsten af, så du kan få det 100% rent.